Voeding

Onze (oud)Duitse herdershonden zitten op vers vlees elke dag. Als je dit eenmaal geeft, wil je nooit geen brokken meer!

Vers vlees voeren heeft zoveel meer voordelen dan nadelen vergeleken met brokken!  Wij waren helemaal klaar met die brokken! Duur of goedkoop, maakte niet uit, de honden hadden minimaal 2x p.d. enorme bulten, stinkende ontlasting. Sinds wij 2 (oud)duitse herdershonden hebben kreeg ik het idee dat wij heel Boornbergum vervuilden hiermee, bah!

Ik ben me gaan oriënteren in de verse vleeswereld en heb de stap in 1x genomen, van de ene op de andere dag overgestapt op kvv  (kant en klaar vers vlees) en wat barf (Bones and raw food) producten: een stuk rib, pens, zalmkoppen, sardientjes en een rauw ei. En wat een enorm verschil was dit binnen no time! De honden hebben nu meestal 1x, soms 2x per dag ontlasting, maar een minimale hoeveelheid die totaal niet stinkt en mooi compact is. Wat een verademing voor ons dorp 😉

Wat ook gelijk opvalt is dat er veel minder water gedronken wordt. Eerst vulde ik de bak 2x daags, nu leeg ik hem dagelijks om te verversen!  Ook zijn ze echt veel meer aan het genieten van het eten, ze hebben er meer werk van en door het vele kauwen/knagen blijft het gebit veel schoner. We zien hier duidelijk verschil in bij Tes en Asja’s tanden/kiezen, omdat Tes hiervoor 4 jaar brok heeft gehad. Hierdoor stinken ze niet uit de bek. Hun vacht is heel mooi en ze verharen minder lang.

We voeren oa. het biologische vlees van Bandit,  deze bevalt ons goed, ze eten het altijd graag, 2x per dag ongeveer 400 gram. Omdat ik de honden dit elke dag geef, kwam ik er snel achter dat de geur maar ook de verpakking van de verschillende merken nogal verschilde. 2 x p.d. kokhalzend boven de hondenbakken hangen met bebloede handen omdat het dan wat voordeliger is heb ik er niet voor over, dus ik voer alleen de kvv’s die niet stinken (in mijn ogen dan) en die ze graag lusten natuurlijk! Onze (oud)Duitse herdershonden doen het hier erg goed op en smikkelen en smullen er elke dag heerlijk van!

Een hond heeft ongeveer 2% vlees van zijn lichaamsgewicht nodig per dag, dit komt bij onze (oud)Duitse herders neer op zo’n 8 ons per dag per hond. Het weekmenu van onze (oud)Duitse herders ziet er ongeveer zo uit:

kleine kilo Bandit, Haaksbarf of Carnibest.

Regelmatig krijgen ze een sardientje, soms een lap vuile pens of een zalmkop/streng.

Zo nu en dan een stuk rib of een kalfshoefje om aan te knagen, dit reinigt het gebit ook prachtig! Wekelijks een rauw ei hapt ook zo heerlijk weg.

Kijk ze smikkelen en smullen van een stuk rib en een zalmkop!

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG

Filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=FrIyi0VdIM8

Ik kan het verse vlees voeren iedereen aanraden, voor onze honden nooit meer anders. Een leuke, onafhankelijke site om over vlees en brokken te lezen is deze: http://www.voerwijzer.com